2014. április 29., kedd

Bemutató: Cressi Giotto búvárkomputer

A Giotto az olasz gyártó első, teljesen saját fejlesztésű, kétféle nitrox keverék kezelésére is alkalmas búvárkomputereA tavaly nyáron debütált Giotto a Cressi legújabb komputere, amely már a második a sorban. Természetesen korábban is voltak Cressi komputerek, de azoknál csak a forma volt saját, a belső szerkezet már beszállítóktól érkezett. A Leonardo-val vette kezdetét az új korszak, amelyben a Cressi teljesen a saját kezébe vette a búvárkomputerek gyártását. Jelenleg egy teljesen külön részleg, a Cressi Electronica foglalkozik a komputerek kiagyalásával a genovai főhadiszálláson.

A Giotto képes egyszerre kétféle nitrox keveréket is kezelni, és ezek között természetesen merülés közben is lehet váltani. Három kezelőgombja segítségével egyszerű a navigálás az üzemmódok és funkciók között, akár már az első alkalommal is teljesen logikus a menü felépítése. A biztonságos dekompressziós számításokat a Cressi és Bruce Wienke együttműködéséből származó - Haldane modellen alapuló - vadonatúj algoritmus végzi. A kilenc eltérő típusú szövet alapján működő, RGBM tényezőket is magába foglaló program kifejezetten a többnapos merülési sorozatokhoz lett optimalizálva.

A komputer nagy felbontású kijelzőjén kellőképpen nagyméretű számok segítik az információk könnyű leolvasását. A fontos riasztások jól láthatók, akárcsak az elem feszültség állapota, illetve kritikus hangriasztások is vannak a legnagyobb merülési biztonság érdekében. Nem mindegyik búvárkomputert lehet “lenullázni” merülés után, de a Giotto ezt is tudja. Igaz, ennek a funkciónak leginkább csak a felszerelés kölcsönzők fogják hasznát látni.

Kinek ajánlható a Giotto? Praktikus szempontok alapján azoknak a nitrox búvároknak, akik egyszerre két légzőgáz keveréket is használnak egy merülésen belül. No de nem csak praktikus szempontok léteznek. A Giotto formatervéről nyugodtan állítható, hogy esztétikus, így azoknak a stílusos búvároknak is remek választás lehet, akiknek a megbízhatóság és az egyszerűség mellett az stílusos megjelenés is szempont. A komputer egyelőre négy színben választható (fehér, szürke, kék, piros), és egyedi csomagolásban érkezik, a piacon szokatlan 2 év gyártói garanciával együtt.
Idei ára: € 339,90


További információk a Cressi Giotto búvárkomputerről

Egy rövid videó, melyben a Cressi Electronica munkatársa mesél a Giotto komputerről
[Búvármester blog]


Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése