2014. augusztus 16., szombat

Top 10 felszerelés tipp hivatásosoktól


Több száz hivatásos búvárt kérdeztek meg arról, hogy melyek a legtutibb tippjeik a búvárfelszerelésekkel kapcsolatban. Íme a tíz leghasznosabbnak tűnő tanács, ami minden búvárnak jól jöhet.1# A puding próbája az evés: vásárlás előtt próbáld ki. Mindenki kapásból meg tudja magyarázni, miért az ő holmija a legjobb. Ezzel szemben Te inkább válaszd azt, ami méretben és funkcióban a legmegfelelőbb számodra.

2# Zárt uszony használatakor permetezz babasamponos vizet a lábadra - így könnyedén és pontosan a helyére fog csúszni.

3# Hagyományos uszonypántodat cseréld le egyszerűbben kezelhető gumis pántra. Ezzel megelőzheted a tengeri betegség kialakulását azon búvártársaidnál, akik már vízbe szálltak és a hajó farkötélben kapaszkodva azon imádkoznak, hogy mielőbb sikerüljön becsatolnod az uszonyod számzáras csatját... ;) az egyszerűbb pánt a levételnél is jól jön majd.

4# Ha nehézségeket okoz a búvárruhád felvétele, használj 1/3 babasampon 2/3 víz keveréket. Töltsd egy kiürült spray flakonban és öltözés előtt permetezd be mindkét lábad, karod és a vállaidat, meglátod egyből helyére ugrik a ruha - ráadásul kellemes illata is lesz.5# Szilikon, vagy gumi maszkpántodat cseréld le kényelmesebb és egyszerűbben használható neoprén pántra. Nem húzza a hajat és nem is csavarodik meg.

6# A rozsdamentes acélból készült dupla karabinerrel bármilyen kütyüt magunkra rögzíthetünk, de akár palack kopogtatónak is megteszi.7# Mindig legyen nálad néhány tartalék O-gyűrű, az óraszíjadon, maszkpánton, késen, bárhol - ezzel adott esetben megspórolsz egy utat vissza a hajóhoz, a bázisra, vagy az autóhoz.

8# Tanulmányozd előre a búvárkomputered működését - ne akkor kezdd el találgatni a kijelzések értelmét, amikor már elindultál lefelé.

9# A hagyományos búvárruhák gyors és egyszerű felvételéhez húzz a lábadra nejlonzacskót (a zörgőset), és egyből felcsúszik a ruha a lábadra (persze a harisnya ugyanúgy megteszi).

10# Összeszerelésnél, mielőtt kinyitnád a palack csapját, próbálj óvatosan levegőt venni a szájreduktorból. Ha ez sikerül az azt jelenti, hogy merülés közben vizet is fog adni.

[Buvármester blog]


Tetszett amit olvastál? ha igen, akkor ajánld az ismerőseidnek is. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése