2014. szeptember 3., szerda

Mellények: dzseki stílusú vagy hátlebegtetős

A legrövidebb válasz a fenti kérdésre az, hogy egyik stílus sem jobb vagy rosszabb a másiknál - az lesz a jó, ami Neked legjobban megfelel. Próbálj ki lehetőleg minél többféle modellt, ezután már könnyebb lesz eldönteni mi az ami hozzád és a merülési szokásaidhoz leginkább passzol.


Cressi Travelight - dzseki stílusú utazó mellény


A hagyományos dzseki stílusú mellények nagyon kényelmesek, óriási tárolózsebeik vannak és általában nagy emelőerővel rendelkeznek, az osztott levegőtér pedig a hátára fordítja a búvárt a felszínen.

A hátlebegtetős mellényekkel könnyebb felvenni a természetes, vízszintes úszó testhelyzetet merülés közben, emellett egyáltalán nem korlátozzák a búvárt a mozgásban, mivel minden levegő a háton helyezkedik el.

Aki sokat utazik repülővel, annak érdemes körülnéznie az utazó mellények (travel BC) között is. A legújabb modellek már pihekönnyűek (2,5 kg vagy kevesebb) és elképesztően picire össze lehet csomagolni őket, ugyanakkor kényelem, stabilitás és használhatóság terén egyre inkább felveszik a versenyt a teljes értékű (és súlyú) mellényekkel.

Búvármellényt keresel? nézd meg a teljes kínálatunkat ITT.

[SportDiver]

Kapcsolódó címkék
#mellény, #tippek, #travel

Tetszett amit olvastál? ha igen, akkor ajánld az ismerőseidnek is. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése