2015. január 7., szerda

Cressi újdonságok 2015-ben

Cressi 2015

Az idei modellév a prémium szegmens csúcsmodelljeinél hoz leginkább újdonságokat, de ezek mellett a korábban már bizonyított modellek frissítéseivel, illetve új, eddig nem alkalmazott színekkel is szép számmal találkozhatunk 2015-ben.


Newton Black/Blue és Drake Black/Black búvárkomputerek

Régóta várt újdonság a NEWTON karóra komputer, amely a kompakt kategória legnagyobb kijelzőjével büszkélkedhet. Az elektronika és az algoritmus a Giotto-ra épül. A komputer különlegessége, hogy az elem nem az óraházban, hanem a fedélben helyezkedik el, ezáltal egyszerűbb a cseréje is. Megerősített óraház és kristályüveg gondoskodik arról, hogy a komputer minél hosszabb életű legyen. Megjelenésében egyező, ám tudásban már különbözik a DRAKE komputer, amely kifejezetten a szabadtüdős búvárok igényei szerint lett kialakítva, és nem csak a merülések szokásos paramétereit figyeli, de javaslatot tesz például a két merülés közötti biztonságos pihenési időre is.  


T10 - SC / Master légzőautomata

A reduktor kínálatba T10 / MASTER néven új zászlóshajó érkezik. A T10-es első lépcső nevével összhangban “T” elrendezésű és két magasnyomású, illetve négy középnyomású porttal rendelkezik, maga a ház pedig ellenálló, fekete PVD borítást kapott. A membrános kiegyenlített szerkezet a korábbi csúcsmodell MC9 alapjaira épül, viszont nagyobb teljesítményű szűrőt kapott. INT és DIN csatlakozóval egyaránt választható és természetesen száraz rendszerű (SC) verzióban is elérhető lesz. A Master második lépcső szintén kiegyenlített, még az előd Ellipse-nél is könnyebb lett és jobban kézre eső szabályozógombot kapott.


Aquaride búvármellény

A mellényeknél az Aquaride Elit-et az AQUARIDE váltja. A fekete-piros színösszeállítás, a vékony súlyrendszer és a megbízható emelőerő maradt a régi, ugyanakkor a háttámla már teljesen új tervezésű. A vállhevedereken szintén módosítottak a könnyebb öltözés végett, és plusz két D-gyűrű is került ide az egyéb felszerelések egyszerűbb tárolásához. A hátsó trim súlyzsebek ezen a modellen már fixek és oldalanként 2-2 kg súlyt nyelnek el.


Lontra Plus Man 7 mm - Logica Lady 5 mm - Morea Lady 3 mm-es búvárruhák

A már eddig is széles választékot kínáló búvárruhák között idén további négy újdonságot találunk. A LONTRA PLUS 7 MM overál régi-új ismerős, korábban volt már ilyen elnevezésű Cressi csúcsmodell. A ruha a legfinomabb szuper nyúlékony (Ultraspan) neoprénből készül, ami nagyon kényelmes viselet. A tökéletes szigetelésért saját fejlesztésű, a háton függőlegesen elhelyezett száraz rendszerű cipzár felel (TIZIP Masterseal), amit a csuklókon, illetve a bokákon alkalmazott dupla mandzsetták egészítenek ki. A gyors öltözést mindenhol cipzárak segítik.
Vékonyabb változat a LOGICA 5 MM overál, az előzőekben felsorolt minden jellemzővel rendelkezik, kivéve, hogy cipzár csak a háton található, az viszont itt is száraz rendszerű. Mindkét új ruha női és férfi verzióban egyaránt létezik, továbbá igény szerint kiegészíthető 5 mm felsővel és kapucnival is. A MOREA és MED X 3 MM-es ruhák már a melegebb vizek, illetve a vízi sportok kedvelőinek készültek. Előbbi egy hosszú overál, utóbbi pedig rövid, azaz shorty ruha. Mindkét modell új, gumírozott neoprén megerősítést kapott a mell részen.


EBS uszonypánt

Igazi érdekességnek ígérkezik az EBS (Elastic Bungee System) uszonypánt. Az új gumis pánt abban különbözik a hagyományos megoldástól, hogy fölöslegessé teszi a beállítást, még a víz alatt sem kell majd az első néhány méter süllyedés után módosítani a feszességen, mert mindig biztosan tartja a lábat. Ráadásul a nagyméretű fülnek köszönhetően a kezelése is kényelmesebb, és vastagabb kesztyűben sem okoz gondot a pánt le- és felhúzása.


Ara EBS (HB) pántos uszony

Az uszonyoknál a legújabb csúcsmodell az ARA EBS lesz. A megjelenésen kívül az anyagösszetételen és az uszonypenge karakterisztikáján is módosítottak, illetve a lábrész is szélesebb, kényelmesebb lett. Az ARA uszony már alapból az új EBS pántot kapja. Különlegesség, hogy ez a modell kétféle hajlékonyságú uszonypengével érkezik, vagyis tetszés szerint választhatunk a keményebb (Hard Blade) és a lágyabb (Soft Blade) uszonypenge között.


Neptune 2/3/4 mm úszóruha

Komoly technikai újdonságot képvisel a NEPTUNE, ami egy nyílt vízi úszóknak fejlesztett, változó vastagságú technológiát alkalmazó ruha. A testrészenként változó ruhavastagság módosítja a test felhajtóerejét, például a lábakat "megemeli" a vízben, amivel hatékonyabb irányba segíti a tolóerőt, egyben természetesebbé teszi a mozgást is. Ugyanakkor a karoknál minimális vastagságú a nagyobb mozgásszabadság elérése végett. A ruha külső felülete speciális Glide Skin bevonatot kapott, ami jelentősen csökkenti a ruha ellenállását, összességében pedig növeli az úszás sebességét.


Baby Warmer - Pink, Blue

Idén a babás szülőknek is tartogat meglepetést a Cressi. Bébi úszásokon tehet jó szolgálatot a BABY WARMER. A könnyen és gyorsan öltöztethető ruha nem csak melegen tartja a kicsik testét, de növeli a felhajtóerőt is. Két színben és három méretben, 6-24 hónapos korig lesz kapható. Ezen kívül a vidámabb vízhez szoktatáshoz további játékokat, merülő rudakat és gyűrűket, illetve mókás figurákat is találunk a kínálatban.  


Ninja HD foncsorozott (Orange) napszemüveg

A kedvelt NINJA napszemüveg további színválasztékkal és foncsorozott lencsés változatokkal bővül. Ahogyan a Cressi napszemüvegeknél már megszokhattuk a lencsék nem csak csillogásmentes és karcálló bevonatottal rendelkeznek, hanem 100% UV védelemmel is. A NINJA egyébként kétféle változatban lesz kapható: egy rugalmas, szinte törhetetlen és egy floating verzióban, ez utóbbi egyáltalán nem merül el a vízben.


Gara Modular LD

Újabb változattal bővül a cserélhető pengéjű GARA MODULAR vadászuszony család. A normál és karbon változatok mellé felsorakozik a termoplasztból készített LD, amely egy lágy uszonypenge, így akár hosszabb távok leúszására is alkalmas.


Cernia 5 mm - 7 mm búvárruha

A vadászruháknál a CRENIA teljesen új modell. Ezen a ruhán alkalmazzák egyedül a Cressi vadonatúj "barna terepszínű" megoldását, amely mintázat - legalábbis a gyári anyagok szerint - megnehezíti a préda halak dolgát abban, hogy határozott képet alkothassanak, vagyis összetévesztik a búvárt a háttérrel. Az új ruha szuper nyúlékony neoprénből készül, kétféle, 5 és 7 mm-es vastagságban. A kiegészítők között új terepmintázatú, 3 mm-es neoprén zoknik és kesztyűk között válogathatunk.

Hamarosan innen a blogról is letölthető lesz az új 2015-ös Cressi katalógus, amiben minden további újdonság és természetesen a teljes kollekció megtalálható lesz.


Tetszett amit olvastál? ha igen, akkor ajánld az ismerőseidnek is. Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése