2016. január 15., péntek

2016-os Cressi újdonságok


Az év talán legjobban várt újdonsága a Drake szabadtüdős karóra komputer, amit ugyan már tavaly tervezett piacra dobni a Cressi, de aztán inkább még egy évet finomított rajta. A komputer egyik érdekessége, hogy a fejlesztésbe Guillaume Néry francia freediver bajnokot is bevonták. A végeredményt persze a vásárlók fogják majd eldönteni, de egy biztos, ilyen komputer eddig még nem volt. Kifejezetten az apneás (levegő visszatartásos) merülésekhez tervezték, ezen belül is négy(!) üzemmódja van: profi, szabadtüdős, statikus és dinamikus. A szabadtüdős komputerekben eddig jellemzően a merülés alapvető mélység és idő adatai, illetve a felszínen két merülés között eltelt idő kijelzése volt a megszokott. A Drake profi üzemmódja ezen felül merülési/emelkedési időt és sebességet is számol, illetve átlagol, továbbá a búvár nagyobb biztonsága érdekében felszíni regenerációs időt is felajánl két merülés között. Ezek mellett gyakorlatilag minden figyelt paraméter mellé riasztás is beállítható. Az újdonság titánium házzal és csavarokkal készül, ami nemcsak könnyű, de a külső behatásoknak is jobban ellenáll majd.


T10 SC Cromo / Master automata

A tavaly debütált T10 SC/Master fagymentes légzőautomata továbbra is zászlóshajó marad a reduktorok között, idén azonban már dizájnos króm verzióban is választható T10 SC Cromo /Master néven. A “T” elrendezésű első lépcső háza teljes króm bevonatot kapott, míg a második lépcsőn egy szálcsiszolt króm keret erősíti a prémium érzetet. Ugyancsak ebbe a szegmensbe érkezik egy új oktopusz modell, a Compact Pro, amelyet kifejezetten hideg vizes környezethez terveztek, így a csúcskategóriás automaták gyári oktopusz kiegészítője lesz.


Ultralight mellény - mindössze 2 kg

A búvármellényeknél az Ultralight az utazó vonalat (Travel line) erősíti. Csupán 2 kg, amivel nem csak házon belül, de a piacon jelenleg elérhető modellek között is pehelysúlyú bajnoknak számít. Ennek a ténynek a repülős utazásoknál lesz komoly jelentősége. Súlyintegrált modell, a Cressi vékony súlyzsebes rendszerét (Flat Lock Aid) kapta meg, a zsebekbe oldalanként 4,5 kg-ot pakolhatunk. Kiegyenlítő térfogata hátlebegtetős stílusú, a vállpántok és a háttámla párnázott. A női verzió lila színű díszítő csíkokat kapott.


Ice 7 mm-es fészáraz ruha

A fázós búvárok az Ice félszáraz ruhának fognak örülni. A ránézésre űrhajós ruhának is beillő modell csúcskategóriás darab, vagyis minden technikai megoldás és apró részlet első osztályú minőséget képvisel. A 7 mm vastag neoprén anyag rendkívül rugalmas, ezért nemcsak a mozgás, de az öltözés is kényelmes. A hőszigetelést a megnövelt ruhavastagság mellett hátsó szárazcipzár, illetve a csuklókon és a bokákon elhelyezett dupla vízzáró mandzsetták fokozzák. Különlegességnek számít a szárazruháknál már megszokott, combon elhelyezett tárolózseb, amely itt kétrekeszes és a tartalék felszereléseinket tehetjük bele. A csuklya tartozék, és nem kell többé keresgélni sem, mert beöltözés után egy ügyes kis kampó segítségével a ruhára akasztható.


Air Crystal búvármaszk

Az Air búvármaszk új csúcsmodell leszl. Ennek megfelelően a közelmúlt minden sikeres fejlesztését megtaláljuk benne, így a kristályszilikon szoknyát és az integrált maszk keretet (IDG) is. A szoknya záróperemét tovább finomították a jobb szigetelés érdekében. Az integrált keret technológiája kisebb belső légteret, ugyanakkor nagyobb látómezőt tesz lehetővé, ezzel is növelve a maszk komfortját. A dupla osztású pánt kényelmesen és biztosan tartja a maszkot a búvár fején. A kristályszilikonos verzió hét, míg a fekete szilikonos négy színváltozatban lesz kapható.


Lumia LED-es lámpa

Érdekes újdonságnak ígérkezik a Lumia lámpa. A tetszetős formaterv kellemes tapintású gumi burkolatban öltött testet, belül LED-es fényforrást találunk. A ház tetején helyet kapott kapcsolóval a fényerő megválasztható (210 vagy 260 lm). A fénykéve fix, keskeny fókuszú, színhőmérséklete semleges, a természetes napfényhez hasonló. Az új TIR foncsorral a megvilágítás erősebb színeket és kontrasztosabb látványt ígér a hagyományos foncsorokhoz képest. A lámpa négy darab AA tipusú elemmel működik, fekete és sárga színben lesz elérhető.


Gorilla Pro száraz táska

A Gorilla Pro a sikeres Gorilla táska frissített változata. Száraz típusú, vagyis a felszereléseket nyugodtan bepakolhatjuk akár csuromvizesen, akkor sem fogjuk eláztatni a csomagtartót. A táska nagyobb (135 l) és hosszabb lett, így már elfér benne kedvenc vadászuszonyunk is. Ráadásként kapott még egy cipzáros oldalzsebet is a kisebb holmik tárolásához és szárazon tartásához.

Írásunkban csak a lényegesebb újdonságokat vettük sorra, ezeken kívül jócskán találni még az új katalógusban, ám szerettünk volna a rajongóknak is hagyni a felfedezés öröméből valamit. Szokás szerint egy sor modellt frissítettek, átszabtak és újragondoltak a Cressi-nél, illetve új színekkel is találkozunk szinte minden termékvonalon. Reméljük, mindenki megtalálja a számára ideális Cressi felszerelést a 2016-os új modellévben is.

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése