2016. szeptember 1., csütörtök

Búvár nagykövetek a Galapágos-szigeteken


A nyár folyamán Cressi búvár nagykövetek látogattak el a távoli Galapágos-szigetekre egy 12 napos felfedezőútra. Az expedíció a “The Islands of Evolution” elnevezést kapta.

A csapatot olyan ismert freediver bajnokok és búvárok alkották, mint Guillaume Néry, Estrella Navarro, Ocean Ramsey, Natalie Parra, Roberto Ochoa, Leo Morales, vagy Pierre Cousteau, akik mind azért utaztak el ide, hogy segítsenek megóvni és megőrizni ezt a csodálatos földi menedékhelyet.

A Galápagos-szigetek az Egyenlítő környékén helyezkedik el,Ecuadortól 965 km-re nyugatra. A szigetcsoport híres az endemikus fajok magas számáról, mintegy 2900 féle különböző tengeri hal és emlős él itt, nem beszélve a madarakról, valamint az egyetlen tengeri leguánról és pingvin fajról, amely csak itt honos. Mindezek közül jelenleg 57 faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, amely a veszélyeztetett (EN) kategóriába sorolja őket. Úgy gondoljuk ez az egyik legfontosabb tengeri nemzeti park, ezért támogatnunk kell az itt élő állatok védelmét olyan módon, hogy zavartalanul, emberi beavatkozás nélkül élhessenek. 

  
Az expedíciót fotókon és videón is dokumentálták.Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése