2017. január 19., csütörtök

Új Cressi modellek 2017-ben


Az új év hagyományosan új kollekciót is jelent a Cressi-nél. Igaz, ennek kiszivárogtatása már ősszel megkezdődik, azért mégiscsak most aktuális a dolog. Lássuk tehát milyen újdonságokkal találkozunk idén a Cressi háza táján.

Talán a legfontosabb az új offline termékvonal az Atelier. Erről korábban már írtunk, itt olvasható. Érdekes viszont, hogy a legizgalmasabb újdonságok ebbe a termékvonalba tartoznak, szóval hajrá és tényleg látogassatok el a búvárüzletekbe, ha kíváncsiak vagytok!

A könnyűbúvár felszerelések között köszönthetünk egy vadonatúj búvárkomputert, a Goa-t. Karóra komputerről lévén szó kompakt méretekkel rendelkezik, különösen karcsú műszer. A gyártó komputereiben ugyanaz a bevált - Cressi és Bruce Wienke együttműködéséből származó - RGBM algoritmus dolgozik, így ebben is. A kilenc eltérő típusú szövet alapján számoló program kifejezetten a többnapos merülési sorozatokhoz lett optimalizálva. Négy választható üzemmódjával (air/nitrox/free/gauge) a leggyakoribb búvárigényekhez alkalmazkodik. Kétgombos kezelése pofonegyszerű, menürendszere a gyártó modelljeinél megszokott letisztult logikát követi.

Goa búvárkomputer

A Start Pro 2 búvármellény, ahogyan már a neve is sugallja, egy korábbi sikeres modell továbbfejlesztett változata. A belépőszintű, de súlyintegrált dzsekett új, nagyméretű extra D-gyűrűket kapott mindkét vállhevederre, így már ide is lehet tartozékokat (pl lámpát) aggatni. Ezen kívül a tárolózsebeken biztosabb cipzárra cserélték a tépőzárakat. A tárolózsebek mellett mindkét oldalon találunk egy-egy kisebb zsebet is. Az egyik oldalra az oktopusz, míg a másik oldalra a nyomásmérő tömlőjét tudjuk karikába hajtva ide behelyezni. Az egyszerű, de kényelmes és biztos rögzítési lehetőséggel megszabadulhatunk a régi, sallangos oktopusz, illetve tömlőtartó megoldásainktól. 

Start Pro 2 búvármellény

Tovább bővül a búvárszettek kínálata. Az egyik egy profi reduktorcsomag, a T10-SC Cromo Master + Octopus Compact Pro, ami egy extrém kihívásokhoz tervezett nagyteljesítményű, fagymentes összeállítás. A másik egy kimondottan repülős utakhoz válogatott könnyű utazó csomag (Travel Scuba Set), ami komplett reduktort, dzsekettet és nyomásmérőt is tartalmaz. Az össztömege csak 3.45 kg, szóval vélhetően nem lesz vele gond a repülőtéri checkin pultoknál.

T10-SC Cromo Master + Octopus Compact Pro reduktorszett

A strandbúvár vonalhoz számos búvármaszk, zárt (papucsos) uszony és légzőcső tartozik. Új színekkel és attraktív megjelenéssel érkezik idén Marea és Marea Junior maszk. Emellett teljesen új ABC (maszk/uszony/légzőcső) szettek is jönnek, illetve bizonyos modellek újabb színekben lesznek elérhetők. Az úszófelszereléseknél ugyancsak marad a széles termékkínálat, amit vadonatúj színekkel frissítenek. 

Marea és Marea Junior búvármaszk

Freediver és vadász vonalon kapunk egy teljesen új maszkot, a Calibro-t. Az új modellen az olasz gyártó saját IDF technológiáját alkalmazza, ami minimális belső térfogatot és nagy látóteret garantál. A maszk matt, csillogásmentes bevonata nemcsak a vadászoknak, de a víz alatti fotósoknak is jól jöhet.
Igazi kuriózumnak ígérkezik az a 3,5 mm-es Free ruha, amit Guillaume Néry freediver bajnok közreműködésével fejlesztettek. A freediver ruhát teljesen természetes, éppen ezért kényelmes anatómiai szabás jellemzi, a 100% neoprén anyag kívül szuper sima (smoothskin) felületű, belül pedig egy extra hőszigetelő (X-thermic) bevonatot kapott. Az új búvárruha exkluzivitását fokozza a rajta elhelyezett Néry szignó. 

Free 3.5 mm freediver búvárruha - Guillaume Néry

A kiegészítők között a Finisher egy új búvárkés, 420-as rozsdamentes japán acélból készült pengével. Két új táska közül a Space egy hátizsák, a Desert bag pedig a szárazruhánk tárolására szolgál. A tradícionális Traveller búváróra idén már arany verzióban is választható lesz. A szintén új modell Vento napszemüveg mellett lesz a tiniknek és a gyerekeknek is menő napszemüvegük Maka és Yogi elnevezéssel. Sokan hiányolták a Cressi logós sportruházatot, ami az új modellévben szintén kapható lesz, kapucnis pulcsiból, baseball sapiból, piké pólóból és sima pólóból áll majd a választék.

Cressi kiegészítők

Írásunkban csak a lényegesebbnek ítélt újdonságokat mutattuk be, messze nem a teljesség igényével, pusztán figyelemfelkeltés, rövid áttekintés céljából. Bővebb információkat a www.cressi.com-on, valamint a Cressi viszonteladóknál, búvároktatóknál kaphattok, illetve kísérjétek továbbra is figyelemmel ezt a blogot, vagy írjatok nekünk bármikor.

Cressi 2017 katalógus (pdf) >>

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése