2017. február 25., szombat

Így csomagolj repülős búvártúrára


Mindenki aki volt már búvárvakáción tudja: ami balul sülhet el egy túrán, az többnyire balul is fog elsülni - kivéve ha időben megtesszük a megfelelő óvintézkedéseket Murphy törvényének bekövetkezése ellen. Nézzünk most néhány egyszerű, de bevált módszert a csomagoláshoz. 

1. Képzeld el magadat az úti cél helyszínén. Informálódj, próbálj meg felkészülni még a váratlan helyzetekre is: eltérő hálózati feszültség, elektromos csatlakozók, gondolj a különböző elektromos töltőkre és elemekre. Minden használható, vagy beszerezhető lesz vajon a helyszínen is?

2. Vizsgáld át a búvárfelszerelésedet. Nézz meg gondosan mindent: a búvármellény leeresztőszelepeit, hevedereit és csatjait, a reduktort és az összes tömlőt, a lámpa és a kamera tömítéseit, na meg a tartalék alkatrészes dobozt is.

3. Használj csekklistát. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb a pakolás ha szervezetten tesszük, egy lista segítségével ráadásul nem is fog otthon maradni semmi.

4. Másold le a fontosabb dokumentumokat. Jó ha van másolat az útlevélről, jogosítványról, búvárigazolványról, biztosításról, stb. Ma már egyszerűbb is mindez, csak lefotózzuk a mobiltelefonunkkal, esetleg megosztjuk valamilyen platformon a párunkkal, merülőtársunkkal és kész.

5. Legyen azonosító cédula a poggyászon. Mi van, ha leszakad a csomagfeladásnál ráragasztott cetli? Ahhoz, hogy a légitársaság ebben az esetben is tudja kié a csomag használjuk a táskákon direkt erre a célra kialakított tartót. Tegyük ide a nevünket és eltelhetőségünket tartalmazó kártyát, vagy névjegyet.

[Scuba Diving]

Búvár utazótáskát keresel? nézd meg a teljes kínálatunkat itt >>


Kapcsolódó címkék
#búvártáska, #tippek, #travel

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése