2017. december 21., csütörtök

5 tipp a búvármaszk karbantartásához


A búvárok tudják, hogy egyes (műszaki) búvárfelszereléseket érdemes rendszeres időközönként szakszervizben átvizsgáltatni, szervizeltetni. Ugyanígy a búvármaszkok - ablakunk a víz alatti világra- is megérdemlik személyes figyelmünket és gondos törődésünket. Nézzük az 5 legjobb tippet, ami segít tip-top állapotban tartani maszkunkat.

Merülés előtt 


1/ Amennyiben eddig még nem cserélted le a gyári maszkpántot, úgy feszítsd meg a kezeddel és keress rajta repedéseket, sérüléseket. Ha bárhol találsz rajta ilyet, azonnal cseréld le. 

2/ Vizsgáld meg a maszk szilikon szoknyáját.A leginkább sérülésnek kitett rész a szoknya tömítőpereme, mert idővel az alakja deformálódhat és ez vízbeszivárgást okoz. 

3/ Ellenőrizd a maszkcsatokat van-e rajtuk repedés, vagy bármilyen sérülésre utaló jel. Győződj meg az akadásmentes működésről, mert könnyen beszorulhat ide homok, vagy más egyéb szennyeződés. Vedd szemügyre a maszk keretét, nincs-e rajta repedés, vagy más olyan jel, ami az elhasználódásra utalhat, különös tekintettel arra területre ahol a maszküveg csatlakozik a kerethez. 

Merülés után 


4/ A penészesedés megelőzése érdekében a búvármaszkot minden használat után öblítsd el langyos édesvízben, majd teljesen szárítsd meg mielőtt elcsomagolnád. Átlátszó szilikonos maszkod megfáradt kinézetét házilag is felfrissítheted kedvenc folyékony mosogatószered segítségével. 

5/ Lehetőleg saját, kellően nagyméretű tartódobozban tárold a maszkodat. Győződj meg róla, hogy nem nyomja semmi természetellenes helyzetbe a maszk szoknyát, ugyanis ez idővel deformálhatja az alakját.

[Scuba Diving]


Búvármaszkot keresel? nézd meg a teljes kínálatunkat itt >>

Kapcsolódó címkék:
#búvármaszk #tippek #scuba  #freediving #spearfishing

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése