2018. június 8., péntek

Hogyan tartsd karban a búvárkomputeredet


Legyen szó komputerről, vagy óráról, a búvárkodáshoz készített precíziós műszerek mind csodálatosan ellenállóak, bírják a víznyomást és minden szóba jöhető igénybevételt ezzel kapcsolatban. Ugyanakkor érdemes figyelmet fordítanunk ezeknek az kényes műszereknek a megfelelő karbantartására azért, hogy megbízhatóan működjenek a lehető leghosszabb ideig. Íme néhány tuti tipp ahhoz, hogy búvárkomputerünk mindig top formában legyen. 


Búvárkomputer karbantartás - Merülés előtt


1/ Ellenőrizzük az elem töltöttségi szintjét, ha szükséges töltsük fel, vagy cseréljük ki. Ha saját magunk cserélünk elemet győződjünk meg róla, hogy jó polaritással tettük a helyére, illetve gondosan vizsgáljuk meg a tömítő “O” gyűrű állapotát is, ne legyen sérült, vagy szennyezett.

2/ Ha rádiós jeladót használunk ellenőrizzük annak az elemét is.

3/ Vizsgáljuk meg a komputerünk rögzítési pontjait (szíj, csat, tömlő, tartó, stb.), keressük az elhasználódás, esetleges sérülések jeleit, ha szükséges cseréljük.

4/ Ellenőrizzük a kijelzővédő állapotát és rögzítettségét.

5/ Győződjünk meg róla, hogy minden gomb megfelelően működik.


Búvárkomputer karbantartás - Merülés után


1/ Hagyjuk a komputert 5 percig édesvízben ázni.

2/ Miközben áztatjuk, nyomjuk meg a gombokat, és kissé rázzuk is meg a komputert, hogy a rátapadt szennyeződések lejöjjenek róla. Ezután öblítsük le ismét édesvízzel.

3/ Különös figyelmet szenteljünk a nyomásérzékelő szenzor és a PC csatlakozó megtisztításának, alkalmanként fogkefével tisztítsuk meg ezeket.

4/ Alaposan töröljük meg egy száraz törölközővel és árnyékos helyen szárítsuk. Ne tegyük ki a komputerünket közvetlen napfénynek, vagy magas hőmérsékletnek, óvjuk mindenféle vegyi anyagtól, mert ezek tönkretehetik a tömítést.

5/ Egyes gyártók időszakos szervizt is ajánlnak modelljeikhez, ilyenkor újrakalibrálják, frissítik a szoftvert, ellenőrzik a tömítettséget és a működést. Egy ilyen szerviz a legjobb biztosítéka annak, hogy ne a búvártúra alatt mondja be az unalmast a komputer.Búvárkomputert keresel? nézd meg a teljes kínálatunkat itt >>

Kapcsolódó címkék:
#búvárkomputer #tippek #scuba

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése