2018. december 5., szerda

Hogyan tartsd karban a szárazruhádat


Egy szárazruha már komolyabb anyagi áldozattal járó befektetés és állandó odafigyelést is igényel, ám a jól karbantartott ruha hosszú évekig kitart. Íme néhány tipp, hogy szárazruhánk a lehető legjobb formában maradjon.

Merülés előtt


1. Szórjuk be hintőporral a ruha csukló- és nyakmandzsettáját mielőtt belebújnánk. A hintőpor gyakorlatilag megszünteti a bőrünk és a gumi/neoprén közötti ellenállást, lehetővé téve, hogy az anyag megerőltetése nélkül csússzunk át rajtuk.

2. Használj cipzár waxot mielőtt lezárnád a vízmentes cipzárt. Csak a gyártó által kifejezetten a te ruhád cipzárjához ajánlott összetételű vaxot használj, és csak a fogak külső oldalán, így nem okozhat kárt a cipzár belső szigetelésének felületén.

Merülés után


3. Merülés után alaposan öblítsük át a ruhát édesvízzel, beleértve a szigetelő mandzsettákat és a szelepeket is. Ha szükséges használjunk fogkefét a cipzár fogainak megtisztításához.

4. A laminált anyagból készült ruhák külsejéről mikrofiber törölközővel töröljük le a nedvességet és a rozsdásodás, illetve beragadás megelőzése érdekében tegyük fel a védősapkát a feltöltőszelep csatlakozójára. Neoprén ruhánál csak finoman rázzuk le a vizet, tegyük fel a védősapkát a szelepre és másszunk ki a ruhából.

5. Öblítsük át a ruha belsejét. Ez egyszerűbben megoldható a neporén zoknis ruháknál, amiket könnyű kifordítani. A csizmás ruháknál már bonyolultabb lehet, de próbáljuk annyira kifordítani amennyire csak lehet. Gondoljunk rá, hogy a csizmák belseje hosszabb idő alatt szárad meg. Győződjünk meg róla, hogy teljesen megszáradtak mielőtt eltennénk a ruhát.

6. Hosszabb tároláshoz lógassuk fel a ruhát napfénytől védett, hűvös, száraz helyen. Erős, kifejezetten szárazruhához tervezett vállfa használata javasolt.

7. Évente vizsgáltassuk át szervizben a ruhánkat. Jobb ha időben megtaláljuk a kisebb problémákat, mintha emiatt hiúsul meg egy merülés. 


[Scuba Diving]


Búvárruhát keresel? nézd meg a teljes kínálatunkat itt >>

Kapcsolódó címkék:
#búvárruha #karbantartás #scuba #tippek

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése