2019. július 26., péntek

Az év vétele a Cressi Cartesio búvárkomputer


Egyszerű kezelésével, karóra méretű kényelmével és megfizethető árával a Cressi Cartesio komputert az év vételének választották. A ScubaLab nagy komputer tesztjén, amelyet Catalina Island-on, a Dél-kaliforniai egyetem hiberbár kamrájában hajtották végre, a 2018-as modellév legjobb komputereit hasonlították össze. A nyílt vízi teszteknek a floridai Blue Grotto Dive Resort adott helyszínt.

A tesztcsapat több sorozat szimulált merülést végezett a komputerekkel, hogy a dekompressziós algoritmusok teljesítményét összehasonlíthassák. Ugyancsak szimuláltak gyors emelkedéseket és kihagyott dekompressziós megállókat, hogy összevethessék a riszatások és figyelmeztetések hatékonyságát. Ezen kívül vizsgálták a beállítások egyszerűségét, a képernyő leolvashatóságát különböző fényviszonyok mellett, illetve hogy miként jelenítik meg a merülés közbeni legfontosabb adatokat az egyes modellek.  

A tesztbúvároknak legjobban a kétgombos menü navigáció tetszett - rövid nyomás a továbblépés, és hosszú nyomás a kiválasztás vagy visszalépés -, ami miatt az intuitív kezelés magas pontszámot kapott. A legtöbb tesztelőnek, különösen a hölgy búvároknak, a kompakt méret tetszett, mert még kisebb csuklón sem hat órmotlannak a műszer. 

A Cartesio kontrasztos kijelzője a nagyméretű karakterekkel a legmagasabb pontszámot kapta a felszíni leolvashatóságnál - még erős napfényben is - és jó értékelést kapott a víz alatt. A lumineszkáló háttérvilágítást is megfelelőnek értékelték, de mivel csak néhány másodpercig világít, ezért több tesztbúvár hiányolta a manuális időzítését. Összességében a Cartesio kijelzőjét mindenféle fényviszonyok között remekül olvashatónak és könnyen értelmezhetőnek minősítették. 

Figyelembe véve a komputer teljesítményét és korrekt árazását a Cressi Cartesio - a karóra méretű komputerek között - kiérdemelte a 2018-as Év vétele elismerést (SubaLab Best Buy - 2018). 
[Scuba Diving]


Búvárkomputert keresel? Nézd meg a teljes kínálatunkat itt >>

Kapcsolódó címkék:

#legjobb

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése