2019. szeptember 19., csütörtök

Bemutató: Cressi DIGI 2 mini konzol


Az idei év talán leginkább várt újdonsága a DIGI 2 mini konzol, amely újraértelmezi a nyomásmérő fogalmát.

A DIGI 2 tulajdonképpen egy digitális nyomásmérő, amely a palacknyomás és a levegőfogyasztás mellett további, a búvár számára hasznos információkat is kijelez merülés közben. Nem mellékesen mindezt kompakt méretben és megfizethető árcédulával teszi. 

Jól meggondolva a dolgot szinte érthetetlen, hogy egy a merülés biztonságát alapvetően érintő információ mérését mindezidáig egy olyan egyszerű és nem is túlságosan pontos műszerre bízták a búvárok, mint az analóg nyomásmérő. Ezt a korábbi megközelítést emeli most egy új, a digitális világ kihívásainak is megfelelő szintre a Cressi. 

A DIGI 2 megjelenésekor az egyetlen digitális alternatívája a hasonló analóg műszereknek. Kompakt méreteivel tökéletesen simul a kézbe. A palackszelep nyitásakor a műszer automatikusan bekapcsol és a palacknyomást 1 bar pontossággal mutatja akár 300 bar-ig. Merülés közben láthatjuk a tartaléklevegőig (50 bar) még hátralévő levegőidőnket percben. A kijelzett értéket a műszer másodpercenként frissíti, a számításnál figyelembevéve a búvár légzésének ritmusát. A kijelzőn látjuk még a merülési időt, az elért legnagyobb mélységet, a vízhőmérsékletet, illetve kapunk figyelmeztető jelzést az esetlegesen szükséges elemcserére is. Ez utóbbi szerencsére nem lesz gyakori, mivel a DIGI 2 alapból energiatakarékos; egyetlen elemmel akár 700 merülést kibír (1 év alatt), azonban a különleges tervezésű “okos” borítólap felhelyezésével, használaton kívüli szuper-energiatakarékos “alvó” módban hibernálhatjuk a műszert. Ez a megoldás - a merült óráktól függően - jelentősen, akár 3 évre is megnöveli az elem élettartamát. Amikor viszont elérkezik az elemcsere ideje, akkor sem kell feltétlenül a szervizbe szaladni, hiszen otthon mi is elvégezhetjük, csupán egy tízforintos érmére lesz szükségünk hozzá. Az elemcsere megfelelő elvégzését a DIGI 2 automatikus önellenőrzéssel teszteli, és ha megfelelőnek találta azt egyből ki is jelzi nekünk - tényleg okos! 

A mini konzol egyébként nagyjából akkora, mint egy hagyományos analóg nyomásmérő. Kompakt, de robusztus felépítésű, kézben tartva egyből elhisszük hogy tényleg ellenáll a legdurvább környezeti körülményeknek is. Az adatok leolvasása könnyű, a számok kellően nagyok, a kijelző maga pedig fényesen ragyog a fotolumineszcens bevonatnak köszönhetően. A DIGI2 háza ütésálló műanyagból készült, a tömlőcsatlakozásnál ideális szögbe forgatható, illetve rögzíthető. Az új műszer egyébként hatféle színben startol, ami később akár módosítható, mivel a színes hátsó szilikon burkolat cserélhető. 

A DIGI 2 mini konzol újszerű megközelítésével folytatja a Cressi innovációs hagyományait, és nem kizárt, hogy keresett víz alatti játékszere lesz majd a búvároknak. A DIGI 2 induló ára Európában 219 euró. 
Búvárműszert keresel? Nézd meg a teljes kínálatunkat itt >>

Kapcsolódó címkék: #bemutató #scuba

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése