2020. május 28., csütörtök

Az év búvármellénye a Cressi Scorpion

Cressi Scorpion búvármellény


A ScubaLab tesztcsapata évről-évre górcső alá veszi az általuk legjobbnak vélt búvárfelszereléseket és szigorú, objektív tesztelésnek veti alá őket. A búvármellényeknél idén összesen 15 modellt vizsgáltak, ebből 3 Cressi modell volt (Commander Evo, Lightwing, Scorpion), de a hátlebegtetős stílusú mellények között a Cressi Scorpion-t találták mind közül a legjobbnak. 

A Scorpion egy könnyű hátlebegtetős dzsekett, tehát könnyített hevederzettel és rugalmas háttámlával szerelt, ugyanakkor levegőzsákja a nagy emelőerő (18 kg) ellenére is áramvonalas marad. Súlyintegrált modell, a tárolózsebek mögött helyet kapott súlyzsebek összesen 9 kg ballasztsúly befogadására alkalmasak.

A vízben a Scorpion viselkedésének fent leírt két vonása (könnyű és áramvonalas) jól kiegészíti egymást, ugyanis használati és kényelmi szempontokból a lehető legmagasabb pontszámot kapta.

"A tesztbúvárokat lenyűgözte a mellény stabilitása és a víz alatti ellenállás érzetének hiánya."

Ezt egyébként azzal a trükkel sikerült elérniük a Cressi tervezőinek, hogy a súlyzsebeket függőlegesen pozicionálták és a tárolózseb mögött, a búvár testének tengelyével szinte egyvonlaban helyezték el.

A súlyzsebek eldobhatósága szintén jól vizsgázott, és a tesztbúvárok megfelelőnek találták a súlyok behelyezését is. A doboz formájú tárolózsebek helykihasználása ugyancsak magas pontszámot ért el, igaz a D-gyűrűk tekintetében már nem volt annyira bőkezű a gyártó.

Összességében kényelmes, stabil és áramvonalas kialakítású dzsekett a Scorpion, a tesztbúvárok kedvence volt, ezért méltán érdemelte ki a "Tesztbúvárok választása 2020" (ScubaLab Tester's Choice 2020) elismerést a hátlebegtetős mellények között.

Ajánlott kiskereskedelmi ár: €459


[Scubadiving]


A tesztgyőztes Scorpion búvármellény megvásárolható a Cressi hivatalos itthoni partnerhálózatában.

Búvármellényt keresel? Nézd meg a teljes kínálatot itt >>

Tetszett amit olvastál? köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése