2021. július 31., szombat

Szenvedélyünk a tenger

Szenvedélyünk a tenger - Cressi

Az olaszországi Liguria partvidékétől egészen a hatalmas óceánokig, a Cressi és nagykövetei rajonganak a víz alatti világért. 

Liguria mediterrán tengerpartja, Északnyugat-Olaszország kiflire hasonlító régiója, napsütötte strandjairól és sziklás tengerpartjáról ismert, ahol évszázados tengerparti falvak és városok bújnak meg a Ligur-tengerbe futó magas hegyek és szelíd dombok között. 

Ezen a napsütéstől szikrázó partszakaszon, Genova kikötővárosában kezdődött a Cressi története is 1946-ban, amikor két testvér, Egidio és Nanni Cressi maszkokat és szigonyokat kezdtek el házilag készíteni. Tovább 

A testvérek az akkor formálódó víz alatti szigonyos vadász közösség igényeihez készítették a felszereléseket, olyan emberek számára, akiket vonzott az észak olasz mediterrán partvidék és a csodás víz alatti világ. E korai kezdet óta a Cressi szerves része a víz alatti vadász és szabadmerülő közösségnek. Ugyanakkor a Cressi fivérek közreműködése a készülékes búvárok között is jelentősnek tekinthető, ideértve két olyan figyelemre méltó termékinnovációt, amelyek biztonságosabbá és élvezetesebbé tették a sportágat - az első állítható pántos nyitott uszonyt, és az első búvármaszkot amelynek dedikált orrzsebe volt. 2021-es Katalógus 

Nem meglepő, hogy Egidio és Nanni Genovát választották a búvárfelszerelés gyártás otthonául, hiszen a Ligur régió ugyancsak bővelkedik a tengeri hagyományokban. A part melletti víz alatti kanyonok a Földközi-tenger egyik legjobb búvár terepét kínálják. A búvár élet központja itt a Genovától mintegy 30 kilométerre keletre található híres tengerparti település Portofino, az olasz búvárkodás bölcsője. 

A Cressi központja ma is Genovában van, és azon kevés vállalatok egyike a világon, amely a felszerelések és tartozékok teljes körű választékát gyártja a piac számára. Tengerhez fűződő múltja alapján a Cressi-t a kezdetek óta egyszerű küldetése és vállalati filozófiája különbözteti meg: a tenger nem csupán közeg, de életmód is egyben. 

Ezt a mélyen átérzett filozófiát nemcsak a Cressi család és a vállalatnál dolgozó csapat fogadja el, de a Cressi Lifestyle nagykövetek is ezt képviselik. Együtt vagyunk az óceánok szolgálói, valódi szenvedéllyel a tenger iránt. 

A Cressi-nél büszkék vagyunk arra az örökségre, hogy állandó kapcsolatban és elkötelezettek vagyunk a tenger iránt. 1946 óta arra inspirálunk minden férfit és nőt, hogy bátran éljék meg víz alatti felfedező álmaikat. A Cressi márka két testvér álmaira és szenvedélyére épült, akik olyan termékeket akartak készíteni, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonságosan és egyszerűen megosszák ezt a szenvedélyt másokkal. Évekig tartó kemény munka, izzadság és könnyek kellettek ahhoz, hogy olyan céget építsenek, mint amilyen a Cressi lett. Büszkék vagyunk szerény kezdeteinkre, és izgatottak vagyunk a jövőnket illetően. 

A From the Field egy online közösség, amely bátorítja és ünnepli a víz alatti életet. Nagyon kevés vállalat van annyira elkötelezett, mint a Cressi az óceán és az emberek iránt, akik mind osztoznak ebben a szenvedélyben. Amikor valaki a Cressi közösség részévé válik, akkor valami nagyobb részévé is válik egyben. Meghívunk, hogy csatlakozz hozzánk és nagyköveteinkhez ezen a rendkívüli úton. Végül is, az óceán az ahová tartozunk. 

[Cressi blog]

Fotó: @Sacha Lobenstein

Búvárfelszerelést keresel? nézd meg a teljes kínálatunkat itt >>

Kapcsolódó címkék:
#búvármaszk #tippek #scuba #freediving #spearfishing

Tetszett amit olvastál? Köszönjük, ha megosztod az ismerőseiddel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése