1946 óta

A Cressi napjaink egyik legnagyobb múltú búvárfelszerelés gyártó cége, gyökerei 1946-ba nyúlnak vissza, amikor két olasz testvér megalapította vállalkozását.

Az újkori búvárkodás története így szinte egybeesik magával a Cressi-vel. Az elmúlt évtizedek során több termékük is a búvársport fejlődésének mérföldkövévé vált, illetve számos olyan találmány fűződik a Cressi márkanévhez, amelyet később más gyártók is követtek. Pedig kezdetben csak egy kis fészerben folyt a munka, ahol leginkább a két testvér kézügyességén múlott minden. Itt születtek egymás után, folyamatos javítgatás mellett azok a felszerelések, melyek később beírták nevüket a búvártörténelembe. Minden egyes felszerelést személyesen Egidio Cressi fejlesztett és próbált ki, gondoskodva arról is, hogy a gyakorlati tapasztalatok alapján milyen módosítások történjenek.

Egidio Cressi tengeri teszten (1938)

A tengeri tesztelés és ennek tapasztalatai napjainkban is a cég egyik alapelve. Igaz, ma már számítógéppel terveznek és a legmodernebb technológiával gyártanak mindent, de az új termékeknek ugyanúgy ki kell állniuk egy hosszan tartó tengeri próbát mielőtt a sorozatgyártás megindulna. Ezt a filozófiát követi a jelenlegi tulajdonos Mr. Antonio Cressi is, amikor személyesen próbálja ki és teszteli a legújabb felszereléseket.

Mr. Antonio Cressi tengeri teszten (2016)

A Cressi központja mára egy 16,000 m2-es üzem, ahol a legmodernebb automata gépsorokkal folyik a termelés. Kimagasló színvonalú műszaki részlegben folyik az új termékek számítógépes tervezése, illetve a legújabb anyagok és megoldások utáni folyamatos kutatómunka, amit szigorú tesztek és minőségellenőrzések kísérnek.
A cégnek saját leányvállalata van Amerikában, Spanyolországban és Franciaországban, illetve a világ közel száz országában forgalmazza termékeit, mégis teljes mértékben olasz tulajdonban maradt - ezekkel a dimenziókkal jelenleg egyedülálló a piacon. De a Cressi-nél ez már családi hagyomány. 1946 óta.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése